неділю, 19 квітня 2015 р.

Цікаві факти про рекламу

Життя сучасного суспільства неможливо уявити без реклами. Реклама - динамічна сфера людської діяльності, що швидко трансформуються. Вже багато століть, будучи постійною супутницею людини, вона змінюється разом з нею. Характер реклами, її зміст і форма зазнають кардинальних метаморфоз разом з розвитком продуктивних сил суспільства, зміною соціально-економічних формацій.

1. У бразильському місті Сан-Паулу повністю відсутня зовнішня реклама. Рішення позбутися банерів і вивісок було прийнято мером міста ще в 2007 році в рамках програми боротьби із забрудненням міста.
2. Найдорожча з світі реклама була створена компанією Chanel і коштувала їй  33 млн. доларів, з яких 3 млн. доларів отримала Ніколь Кідман, яка зіграла роль в відео-ролику.
3. Фармацевтичні компанії витрачають на маркетинг і рекламу в 2 рази більше коштів, ніж на проведення досліджень. 24% прибутку від продажів йде на просування товарів і лише 13% - на дослідження.
4. При створенні реклами будь-яких наручних годинників стрілки годинника завжди встановлюють на 10 годин 10 хвилин або на 8 годин 20 хвилин. В першу чергу, це робиться для того, щоб назву годинника не закривали стрілки. Крім цього, таке розташування стрілок зовні нагадує посмішку, тим самим налаштовує людей на позитивний лад.
5. Найчисленніша група рекламістів - маркетери, які просувають продукцію харчової промисловості.
6. Перший рекламний білборд був створений в Америці в 1900 році. Тоді ж американці вирішили розміщувати білборди вздовж автомагістралей і центральних вулиць.
7. Діти-актори, знімаються в рекламі товарів для дітей, зазвичай старші своєї цільової аудиторії. Рекламісти навмисно знімають більш дорослих дітей, щоб вони виступали в ролі якихось зразків для наслідування для більш маленьких діточок.
8. Першою рекламою в письмовому вигляді вважають єгипетський папірус, що зберігається в Лондоні. Текст, зроблений на папірусі, повідомляє про продаж раба.
9. Найдавнішу рекламу, висічену на кам'яному стовпі, вдалося знайти в руїнах давньоєгипетського міста Мемфіса. "Тут живу я, Мінос з острова Кіпр, по милості богів наділений здатністю тлумачити сни за вельми помірну плату" - так виглядає напис, створена за 500 років до н.е.
10.  Щорічно компанії всього світу витрачають більше 500 млрд.доларів на рекламу.

Немає коментарів:

Дописати коментар