середу, 12 жовтня 2016 р.

Цікаві факти про золото

  
  Золото - рідкісний метал. Щогодини в світі відливається сталі більше, ніж було видобуто золота за всю історію людства.

 На Землі поклади золота є на всіх континентах.

Температура плавлення золота дорівнює 1064,43 градуси за Цельсієм. Цей метал відмінно проводить тепло і електрику, ніколи не іржавіє.

Золото - один із найкоштовних металів. Висока вартість золота стала підмогою для активного розвитку копалень у різних куточках планети. Тим не менше, вважається, що 80% загальних запасів дорогоцінного металу до цих пір знаходяться в надрах Землі.

 75 відсотків від сумарної ваги золота, що знаходиться сьогодні в обігу, було видобуто після 1910 року.

  Золото - дуже гнучкий метал. З нього можна виготовляти швейні нитки. Одна унція золота (28,35 грама) може бути розтягнута на 80 кілометрів.

 Незважаючи на те, що золото - метал, воно їстівне. У деяких азіатських країнах його додавали до фруктів, желейних десертів, кави та чаю.  Деякі індійські племена вірили, що вживання золота в їжу дарує здатність левітації.

Вага одного з найбільших золотих самородків дорівнював 72 кг, його розміри становили - 31 × 63,5 см. Виявлено «скарб» було   в Австралії, 5 лютого 1869 року. Самородку присвоїли ім'я «Здрастуй, незнайомець». Примітно, що золотий «камінь» розташовувався на глибині п'яти сантиметрів від поверхні землі.

Під час економічної кризи в березні 2008 року вартість золота стрімко «злетіла» вгору і перевищила 1000 доларів за одну унцію (28,35 грама). Це був єдиний подібний випадок за всю історію.

 Золото - хімічно інертна речовина, тому воно ніколи не іржавіє і не викликає подразнення шкіри. Якщо ювелірний виріб із золота викликав алергічну реакцію, значить, в сплав доданий інший метал.

 Один кубічний фут золота (близько 27 см3) важить півтони. Найбільший золотий злиток важить 200 кг (440 фунтів).

 Інки називали золото «Сльози Сонця». Вважалося, що цей метал - подарунок людям від Бога Сонця. Тоді золоті прикраси носили чисто естетичне і релігійне значення, фінансової сили вони не мали.

У стародавньому Єгипті золото вважали шкірою / плоттю Богів. Зокрема, Бога Сонця Ра. З цієї причини дорогоцінний метал був доступний тільки фараонам, членам їх родини та священнослужителям. Камери, в яких розташовували саркофаг царя, називали «будинок золота».


  У 560 році до н.е. лідійці випустили першу в світі золоту монету. Правда, воно було не з чистого золота, а з електрума - сплаву золота і срібла. Геродот розкритикував матеріалізм лідійців, які також були першими, хто відкрив роздрібні магазини. По всьому світу використання золотих монет почалося після того, як землі лідійців захопили перси.

В чотирнадцятому столітті розплавлене золото з додаванням подрібнених смарагдів використовували для лікування бубонної чуми.

І греки, і євреї почали займатися алхімією в 300-х років до н.е. Пошуки способів перетворення неблагородних металів в золото досягли свого апогею в кінці Середніх віків та епохи Відродження.

Вартість золота є визначальною для більшості багатьох світових валют. Після Другої світової війни США запустили Бреттон-Вудської систему, в рамках якої вартість одного американського долара складала 1,35 тройської унції золота (1 унція = 888,671 мг). Система була офіційно закрита в 1971 році, коли запасів золота стало недостатньо для покриття вартість паперових грошей, що перебувають в обороті.

 Протягом всієї історії золотодобування із землі було вилучено близько 142 000 тонн золота. Якщо прийняти вартість золота рівною 1000 доларів за унцію, сумарна вартість металу складе приблизно 4,5 трильйона доларів. В одних лише Сполучених Штатах, в обороті і на депозитах знаходиться близько 7,6 трильйона доларів, тому повернення до золотого стандарту неможливо. Хоча більшість фахівців впевнені, що повернення до використання золотих монет нереально, є лібертаріанців і об'ектівісти впевнені, що введення в силу золотого стандарту могло б послабити інфляційні ризики і обмежити вплив уряду.

1 коментар:

  1. Я ЗАРАЗ ФІНАНСОВО ПОВЕРНУТЬСЯ Кредиту, який я отримав від LFDS. Я хотів би донести це до відома громадськості про те, як я вступив у контакт з паном Бенджаміном після того, як я втратив роботу та отримав відмову в кредиті мого банку та інших фінансова установа завдяки моєму кредиту. Я не міг платити збори за своїх дітей. Мене було поза рахунками, що збираються викинути з дому через неможливість платити свою оренду. Саме в цей період моїх дітей брали у мене прийомну допомогу. Тоді я вирішив шукати гроші в Інтернеті, де я втратив 3670 доларів, які я позичив у друзів, яких я вирвав у двох інтернет-кредитних компаніях. Поки я не прочитав про: кредит в Інтернеті (247officedept@gmail.com) десь в Інтернеті, все ще не переконав, через що я пережив, поки мій родич, який є духовенством, також не розповів мені про поточну схему позик у дуже низька процентна ставка в розмірі 1,9 %% та прекрасні умови погашення без штрафних санкцій за невиконання платежу. У мене немає іншого вибору, ніж зв’язатися з ними, що я зробив за допомогою тексту + 1-989-394-3740, і містер Бенджамін відповів мені назад. Цей день був найкращим і найкращим днем ​​мого життя, який ніколи не можна забути, коли я отримувати кредитне сповіщення в розмірі 400 000,00 доларів США за суму позики, на яку я звернувся. Я ефективно використала позику, щоб погасити свої борги та створити бізнес, і сьогодні я та мої діти так раді й виконуємо. Ви також можете зв’язатися з ними електронною поштою: (247officedept@gmail.com) Телефон довідки WhatsApptext: + 1-989-394-3740 Чому я це роблю? Я роблю це, щоб врятувати стільки тих, хто потребує позики, щоб не стати жертвою афери в Інтернеті. Дякую і Бог вас усіх благословив, я Олександр Артем із парку Горизонт до н.е., Україна.

    ВідповістиВидалити